فروش فایل

فروش فایل ,دانلود فایل,خرید فایل,دانلود رایگان فایل,دانلود رایگان

فروش فایل

فروش فایل ,دانلود فایل,خرید فایل,دانلود رایگان فایل,دانلود رایگان

موضوع: حقوق مالکیت معنوی


» :: موضوع: ادرار مالکیت معنوی

 

بخش اول- دوران اول

کلیاتی باب خصوص حقوق مالکیت معنوی

 

مفهوم مالکیت معنوی و اقسام آن

مقدمه:

با توجه به سمت اینکه امروزه دانش بشری پیشرفت زیادی کرده است و در تجارت بین مللی، فناوری اندیشه و خلاقیت بیشتر به منصه ظهور می رسد. ارزش تولیدات محصولات دارویی ، کامپیوتری و خیلی از تولیدات دیگری که امروزه وجود دارند بیشتر از اینکه در جنس و ماده فیزیکی بار باشند بیشتر به خلاقیت و ابتکاری است کا پشت این محصولات خوابیده است. حتی بسیاری از محصولاتی  که در نگاه آغاز به سمت نظر نیاز کمتری به فناوری و تکنولوژی دارندبرای اینکه در بازار جای پایی باز کنند نهار به روزخلاقیت بیشتری را جستجو می کنند. اینجاست که حمایت از صفت اندیشه و و خلاقیت صفت مالکیت معنوی را جلوه گر می کند.

مالکیت معنوی از یک تماشاگاه همگان عبارتست از آن دسته از حقوق و علایق اسم که ناشی از فعالیت ذهنی در حوزه های هنری ، ادبی ، علمی و صنعتی می باشد. پس دولتها با تصویب قوانینی به حمایت از این دسته حقوق می پردازندتا به دو آماج اصلی دست یابند. یکی اعطای وجهه قانونی حقوق اخلاقی و اقتصادی خالقان این نوع ایز نسبت به انتفاع مادی از آنها و چگونگی دسترسی عامه به این سنخ آثار و دوم ارتقاء و اشاعه خلاقیت و ابتکار و استفاده از نتایج ثانیه و تشویق ((تجارت جوانمردانه)) که به سمت توسعه اقتصادی اجتماعی کمک شایانی می کند.

در کل ((حقوق مالکیت معنوی)) را اعطاء حقوق آشکار و محدود به زمان معینی برای کنترل روال استفاده از کار و خدمات فکری به سمت تولید کنندگان این رد ، از این اشخاص حمایت به سمت عمل می آورد. این حقوق به اشیاء فیزیکی که احتمالا ((اثر)) یا ((آفرینه[1][1])) ممکن است در آنها قالب گیری یا تجسم یافته باشد مربوط نمی شود حرف مربوط به نفس آن اثر ذهنی و معنوی می گردند. این قبیل بطور سنتی به تاخت شاخه اصلی تقسیم می گردد:

((اموال صنعتی یا مالکیت صنعتی)) و ((کپی رایت[2][2] یا حق نسخه برداری))

 

انواع مالکیت معنوی :

کنوانسیون موسس سازمان جهانی مالکیت معنوی ((وایپر))که در 14 ژوئیه 1967 باب استکلهم منعقد شد در جرم 2 خود چنین می گوید: ((مالکیت معنوی حاوی است حرف حقوق مربوط به :

1-    ادبیات و کارهای هنری و علمی

2-    اجرای هنرمندان و حقوق مرتبط به تصرف و پخش آن

3-    طراحی های صنعتی[3][3]

4-    اکتشافات علمی [4][4]

5-    اخترعات در تمام زمینه ها

6-     مارکهای تجاری ، مارکهای خدماتی ، نامها و علایم معرفه بازرگانی

7-    حراست در جلو رقابت ناجوانمردانه

و تمام حقوقی که از فعالیت های ذهنی ،علمی ، ادبی و هنری نشات می گیرد.

قلمرو و بند 1 استعاره به طیف ((کپی رایت)) دارد وآنچه باب بند 2 آمده معمولا باب ادبیات حقوق مربوطه

))حقوق مشابه)) خوانده می شودیعنی حقوق مشابه کپی رایت و نزدیک به آن.

موارد مناسبت اشاره باب بندهای 3،5و 6 عناصر متشکله بخش ((مالکیت صنعتی)) در حقوق مالکیت معنوی هستند و آنچه در بند 7 آمده را می توان در همان شاخه سنخ بندی کرد اگر ماده 1 بند 2 کنوانسیون پاریس برای حمایت از داراییهای صنعتی ((مبارزه با رقابت ناجوانمردانه)) را جزیی از قلمرو حراست از مالکیت صنعتی به معنای رقابت ناجوانمردانه آورده   است.

اصطلاح مالکیت صنعتی حاوی طراحی های صنعتی و اختراعات هم می شود اگر بگوییم که ((اختراعات)) یعنی ارائه راه حلهای جدید برای مسائل فنی و ((طراحی های صنعتی)) یعنی طراحی هایی که هدف آنها زیبایی بخشی تشخص بخشیدن به ظاهر یک اثر دست مثلا طرح یک کامپیوتر، ضبط صوت و یا ... که مشخصه آن فرم پیشه است.

بعلاوه جدال مالکیت معنوی شامل مارکهای تجاری ، نامها و علایم ویژگی بازرگانی نیز می باشد. از جمله نشانگرهای آغاز و اسم محل تولید و نیز بحث حمایت در مقابل رقابت ناجوانمردانه. امکان‌پذیر است این بحث در مقایسه با مثلا مالکیت معنوی ((حق اختراع)) کمتر معلوم و برازنده تمیز باشدولی آنچه در این بین مهم است اینکه طراحی های صنعتی داده‌ها و مفاهیمی را به سمت خریدار منتقل می کنند- بطور اخص در مناسبت کالاها و خدماتی که باب بازار برای عموم عرضه می شوند- و اینکه با استفاده های غیر مجازی که از این علایم انگیزه سردرگمی خریداران می شود باید تماس قانونی شود.

پیمان ژنو 1978 در خصوص ثبت بین المللی اکتشافات علمی ، یک(( اکتشاف علمی)) را چنین تعریف می کند: ((شناخت پدیده ها ، قوانین یا خصوصیات عالم ماده که پیش از این شناخته نشده و قابل ارزیابی نبوده باشد)). اسم آنکه قبلا یادآور شدیم که اختراعات یعنی عرضه راه حلهای نوین برای مسائل ، خصوصا مسائل فنی ، این راه حلها طبعا باید متکی بر خصوصیات و قوانین عالم جرم باشند و گرنه نمی توانند به لحاظ فنی یا مادیا مادی بکار آیند لیک نیازی نیست به اینکه این قوانین و خصوصیات قبل از اختراع نامکشوف و ناشناخته بوده باشند. چه قوانین طبیعی مربوط به آن همزمان با آفرینش و میانجیگری خود مخترع کشف شوندیا اینکه قبلا توسط دیگران کشف شده باشندفرق نمی کند به هر اسم یک اختراع است . از اینجاست که ما به اختلاف بین اختراع و اکتشاف علمی پی می بریم.

 

الف) ورقه اختراع (حق الاختراع)

هنگامی که تک به یک اختراع دست می یابد برای اینکه به سمت وضعیت خویش وجهه قانونی بخشد با توصیف و شرح اختراع خود به دولت تقاضای اصدار سندی را می آهسته که ورقه اختراع نامیده می شودکه بموجب آن اختراع مورد تماشا تنها حرف اجازه صاحب امتیاز قابل بهره برداری از قبیل تولید، فروش ، استفاده و غیره است.

اختراع ممکن است مربوط به یک محصول و یا یک ((روند)) باشد. طبق‌معمول امتیاز اختراع محدود به مدت زمان معینی عموما بین 15 تا 20 سال است.

حق الامتیاز اختراع فقط بدین معناست که دیگران بدون اجازه وی حق استعمال و بهره برداری از این امتیاز را ندارند و بدین معنا نیست که صاحب امتیاز می تواند ید به تاسیس یک کارخانه تولید انبوه بزند. پس اگر صفت پدیدآورنده هم بخواهد دست به کاری یا تولیدی بزند ناگزیر از     مرحله‌ها قانونی و اجرا تشریفات است که در هر ارض تفاوت دارد. از سوی دیگر گر چه این امتیاز به سمت درج می رسد ولی دولت مکلف نیست که به انکشاف مواردی بپردازد که بدون اجازه صاحب امتیاز از اسم اختراع استفاده کرده اندبلکه دولتها فقط حرف شکایت شخص معاشر امتیاز و تعقیب قضیه از سوی او وارد مراحل قانونی می شوند.

به سمت هر حال چون امتیاز اختراع یک امتیاز انحصاری است که از سوی دولت به سمت بابا مخترع داده می شود ، لذا دولت هم در مقابل اینکه شخص راز پنهان خود را نگه داشته و برای پیشرفت و ارتقاء علمی جامعه جزئیات آنرا باب اختیار دولت نهاده است از ادرار مادی و معنوی وی پاسداری می کندو مانع سوءاستفاده دیگران می شود.



[1][1]. جعفری لنگرودی ، محمد جعفر ، حقوق دارایی خزانه دانش

 

 

 


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.