جوهره :
اختلال سلوک، الگوی رفتاری پیوسته و تکراری میباشد که باب ثانیه متناسب با سن فرد حقوق اساسی سایرین نقض میگردد. این گونه رفتارها میبایست در سه مناسبت (یا بیشتر) از معیارهای زیر طی 12 ماه گذشته مشاهده شوند: رفتار پرخاشگرانه که موجب تهدید یا صدمه به اشخاص دیگر و یا حیواناتمیشود، رفتاری که زیان یا خسارت مالی به پاس میآورد، فریبکاری یا دزدی، نقض جدّی آییننامهها (سادوک وسادوک، 2000). کودکان مبتلا به اخلال سلوک، آماده ابتلا به اختلالات خلقی، سوءمصرف مواد، بزه کاری و اختلال شخصیت اجتماعی در اوقات بزرگ سالی میباشند.
بازجست اسم با هدف بررسی اثربخشی شناخت درمانی براساس بر ذهن آگاهی باب زودانگیختگی و رفتارهای پرخطر نوجوانان مبتلا به سمت اختلال سازش صورت گرفت.
روش: این بازجست باب قالب یک طرح تک آزمودنی ادا شد، الگو این پژوهش شامل پنج بیمار (13 تا 14 ساله) مبتلا به اختلال سلوک بود که دارای زودانگیختگی و رفتارهای پرخطر نیز بودند. قلوه بیماران تحت تداوی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه اختلالات رفتاری CSI-4 ، پرسشنامه تکانشگری بارت و پرسشنامه رفتارهای پرخطر زاده محمدی استعمال شد.
یافته ها: درصد بهبودی، ضرایب اثر و بازبینی دیداری نمودارها، کاهش معناداری را در نمرات زودانگیختگی و رفتارهای پرخطر کارتل کنندگان آرم داد.
نتیجه گیری: این یافته ها از نقش درمان شناخت درمانی مبتنی بر خرد آگهی در کاهش زودانگیختگی و رفتارهای پرخطر نوجوانان مبتلا به اخلال سازش حمایت می کنند.