دانلود گزارش کارآموزی اداره تحقیقات و آموزش کشاورزی بخش تحقیقات خاک و ماء
فرمت فایل: دعا برازنده ویرایش
تعداد صفحات: 66
فهرست:
باب دوران کارآموزی ،کارهای انجام شده را می توان به 4 گروه تقسیم کرد:
1-بازدید از طرح های تحقیقاتی و آشنایی با مراحل جوراجور انجام یک طرح تحقیقاتی
2-تحقیقات کتابخانه ای باب مناسبت مسائل مختلف
3-آشنایی با نرم افزارهای مرتبط با مهندسی خاکشناسی و احصا
4-کار در آزمایشگاه
فهرست طرح های تحقیقاتی بازدید شده:
-بررسی های فیزیولوژیکی تحمل به خشکی در چغندر قند در ارتباط با P,K
-بررسی ایز منبعها و مقادیر پتاسیم بر خصوصیات کمی و کیفی پنبه در شرایط شور و غیر شور -اثر مصرف مواد آلی حرف کمیت و کیفیت بار چغندر قند
-بررسی عملکرد گوجه فرنگی در سطوح مختلف N,Kاز طریق روش کود آبیاری
تحقیقات کتابخانه ای انجام شده:
-بررسی اثرات میزان صفت پاشی عناصر کلسیم و منگنز بر روی اقارب کمی و کیفی دو رقم گوجهفرنگی
- تعیین معیارهای کیفی میوههای صادراتی، افزایش عملکرد و ارتقاء کیفی آنها با استعمال بهینة کود و ماء در کشور
- بررسی اثر استعمال فاضلاب تصفیه شده طی فرایند هوا دهی بر خصوصیات شیمیایی خاک و تجمع عناصر کمیاب سرب و کادمیوم در گیاهان آبیاری شده با فاضلاب
-اثر صفت پاشی کلرور کلسیم بر روی درختان سیب
- بررسی اثرات کودهای ازت وپتاسه بر عملکرد محصول گل زعفران
- تعیین تناسب اراضی گندم آبی و چغندرقند باب منطقه چناران، استان خراسان
- تعیین نیاز آبی گیاه چغندرقند به روش لایسیمتری در مشهد
- ضرورت مصرف گوگرد در خاک های استان خراسان
-تحقیق در مورد اثر گوگرد در حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه
-تهیه مقاله در مناسبت اثر گوگرد و ایفاد برای چاپ در مجله زیتون
- بیوفسفات طلایی، کودی جدید باب تغذیه نوین درختان میوه
-همکاری در اجرا الگو برآورد کود مورد نیاز محصولات زراعی استان خراسان
-ترجمه متون تخصصی خاکشناسی
-آشنایی حرف روش تحقیق
کار در آزمایشگاه:
-آنالیز گیاه و خاک
-نمونه برداری الگو گیاه و الگو خاک
آشنایی با نرم افزارهای مرتبط با مهندسی خاکشناسی و آمار
-یادگیری نرم افزار Mstatc وSigmstat که باب مورد بررسی آماری نتایج بهدستآمده از طرح های تحقیقاتی می باشد.
-مدل تام کامپیوتری توصیه کودهای شیمیایی و آلی در راستای تولیدات کشاورزی پایدار
شرح طرح های تحقیقاتی بازدید شده:
- بررسی های فیزیولوژیکی تحمل به خشکی در چغندر قند باب ارتباط حرف P,K
چکیده و شرح کامل الگو و هدف از اجرای آن به سمت پیوست ضمیمه شده است.
-بررسی اثر منبعها و مقادیر پتاسیم بر خصوصیات کمی و کیفی پنبه در شرایط شور و غیر شور
چکیده و شرح کامل طرح و هدف از اجرای ثانیه به پیوست ضمیمه شده است.
بررسی عملکرد گوجه فرنگی در سطوح جوراجور N,Kاز طریق روش کود آبیاری
اثر مصرف مواد آلی بر کمیت و کیفیت محصول چغندر قند
مقدمه :
اثرات بهدردبخور مواد آلی در بهبود خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاکهای زراعی و نقش آنها در افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی از دیرباز مورد توجه بشر بوده است. این مادهها حرف قبل از شناسایی و مصرف کودهای شیمیایی باب حدود 150 سال پیش تنها منبع خارجی تأمین کننده عناصر غذایی مورد نیاز گیاه به سمت شمار میآمدند. ولی حرف گذر از کشاورزی سنتی و ورود به سمت کشاورزی مدرن در نیم قرن اخیر متأسفانه مصرف کودهای آلی کاهش و کودهای شیمیایی بطور روز افزونی افزایش یافت. تخریب خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک باب اثر عدم مصرف کودهای آلی و کشت و کار بیش از اندازه و نیز آلودگیهای زیست محیطی ناشی از مصرف بیرویه کودهای شیمیایی باب کشاورزی باعث گردید که در سالهای اخیر مصرف این سنخ کودها دوباره مورد توجه قرار گیرد. بطوریکه مدیریت پسندیده ماده آلی در خاک قلب کشاورزی پایدار آوازه گرفت. در همین راستا در کشور ما نیز در نظر است که با استفاده از مادهها آلی از منابع مختلف روی ماده آلی خاکهای زراعی کمینه به میزان یک درصد افزایش یابد. جرم آلی منبع مادهها معدنی و انرژی برای گیاهان و موجودات خاک است و با تشدید فعالیت زیستی باب خاک به چرخش بهتر عناصر غذایی و قابلیت جذب آنها کمک میکند. تحقیقات مختلف نشان داده است که در خاکهای آهکی مخلوط کردن کودهای فسفاته حرف کودهای آلی سبب جذب بهتر فسفر توسط گیاه میگردد. این پدیده میتواند ناشی از کاهش pH خاک در اثر CO2 حاصل از فساد مواد آلی و نیز ایز فسفر آلی باشد. معدنی شدن 1 درصد ماده آلی باب 30 سانتیمتری روی خاک میتواند معادل 9 تن در هکتار اسید سولفوریک، پروتون آزاد کند کمپلکسهای آلی - فلزی که بر اثر تجزیه میکروبی ماده آلی خاک تشکیل میشوند نیز قابلیت انجذاب عناصر کم استعمال را بطور مؤثری تحت تأثیر قرار میدهد. ماده آلی خاک دانه سازی و متعاقب آن نفوذپذیری خاک را افزایش داده و توسعه ریشه و بازده استعمال آب را بهبود میبخشد.
روی زیر کشت چغندرقند باب کشور 185 هزار هکتار و تولید کل چغندرقند در کشور 5 میلیون تن گزارش شده است که باب این میان استان خراسان حرف سهم 6/33 درصد از سطح زیر کشت و 9/35 درصد تولید آن در جایگاه ویژهای قرار دارد بررسیها اجرا شده تاکنون باب استان بیشتر روی تاثیر کودهای شیمیایی خصوصاً N-P-K متمرکز بوده و به سمت بررسی اثرات مواد آلی پرداخته نشده است.
مواد و روشها :
به سمت غرض بررسی تاثیر مواد آلی بر کمیت و کیفیت محصول چغندرقند پژوهشی در قالب الگو بلوکهای کامل تصادفی با 10 تیمار و باب 4 تکرار در اراضی مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان (طرق) انجام شد تیمارهای آزمایش عبارت بودند از مقادیر 5/2، 5 و 10 تن در هکتار از هر یک از کودهای گاوی، مرغی و کمپوست و مثال (بدون استعمال هر گونه کود دامی) قبل از کاشت از هر تکرار یک نمونه مرکب خاک از عمق 30-0 سانتیمتری تهیه و در آزمایشگاه خصوصیات فیزیکی و شیمیایی ثانیه تعیین گردید(جدول 1).
جدول1- برخی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک جایگاه آزمایش
حرف اساس نتایج شبر آمده از آزمون خاک، مقادیر کودهای ازته، فسفاته و پتاسیمی مورد نیاز 350 کیلوگرم اوره، 100 کیلوگرم سوپرفسفات تریپل و 100 کیلوگرم سولفات پتاسیم در هکتار ارزیابی شد. تمامی کود فسفره و پتاسه و کود ازته قبل از کاشت و مابقی کود اوره در طی دوران رشد برای تمامی کرتهای آزمایشی بطور یکنواخت و به صورت سرک مصرف گردید. مواد آلی مناسبت استعمال (کود گاوی، کود مرغی و کمپوست) قبل از کاشت در سطح خاک پخش و بوسیله دیسک به سمت زیر خاک اسیر شد. سطح هر کرت آزمایش 60 واحد طول مربع و میزان بذر مصرفی 20 کیلوگرم در هکتار و رقم مناسبت استفاده PP22 بود. پس از برداشت محصول عملکرد ریشه تعیین گردید و در آزمایشگاه، عیار، درصد قند خالص، درصد ملاس، راندمان استحصال، ناخالصیهای سدیم و پتاسیم ، میزان ازت و ضریب قلیائیت اندازهگیری شد. نتایج حاصله حرف استفاده از نرمافزار SAS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت گروهبندی میانگین تیمارها با آزمایش چند دامنهای دانکن در سطح 5 درصد انجام شد.