فروش فایل

فروش فایل ,دانلود فایل,خرید فایل,دانلود رایگان فایل,دانلود رایگان

فروش فایل

فروش فایل ,دانلود فایل,خرید فایل,دانلود رایگان فایل,دانلود رایگان

پایان نامه کارشناسی ارشد از دانشگاه سراسری(تاثیر کاربرد سیلیسیوم و پتاسیم در تعدیل اثرات شوری خاک کشت شده با سه رقم گندم )


» :: پایان جریده کارشناسی ارشد از دانشگاه سراسری(تاثیر کاربرد سیلیسیوم و پتاسیم در تعدیل اثرات شوری خاک کشت شده با سه رقم حنطه )

تاثیر استعمال سیلیسیوم و پتاسیم در متعادل‌سازی اثرات شوری خاک کشت شده با سه رقم گندم

چکیده:

شوری خاک کاهش قابل ملاحظه­ی حاصل و کیفیت بار گندم را به دنبال دارد. در اسم که استعمال سیلیسیوم و پتاسیم می­تواند این پیامد­های ناپسند را در گیاه مذکور تا حد اضافی تعدیل نماید. این پژوهش در قالب یک آزمایش گلخانه­ای و یک مطالعه آزمایشگاهی، با آماج بررسی ایز سطوح شوری بر مؤلفه­های جوانه­زنی و تأثیر کاربرد سیلیسیوم و پتاسیم بر ازدیاد تحمل به شوری در گندم در مرکز تحقیقات آب و خاک استان آذربایجان­شرقی به سمت اجرا درآمد. مطالعه­ی آزمایشگاهی به غرض امعان آثار تنش شوری ناشی از کلریدسدیم بر مؤلفه­های جوانه­زنی، به صورت فاکتوریل در شکل طرح کاملاً تصادفی، با سه تکرار و دو فاکتور حاوی سه شمار گندم (اروم، الوند و میهن) و شوری (شاهد، 4، 8، 12 و 16 دسی­زیمنس بر متر) و مطالعه گلخانه­ای نیز به سمت چهره فاکتوریل در قالب طرح کاملاً s با سه تکرار و سه فاکتور شامل شوری (شاهد، 4 و 12 دسی­زیمنس بر متر)، سیلیسیوم (شاهد، 2 و 4 میلی­گرم بر گرم خاک خشک) و پتاسیم (شاهد، 2، 4 و 6 میلی­گرم بر گرم اقلیم خشک) اجرا شد. نتایج حاصل از مطالعه­ی آزمایشگاهی نشان داد که سطوح جوراجور شوری اثر  معنی­داری حرف سرعت و درصد جوانه­زنی، طول ریشه­چه، طول ساقه­چه، وزن ریشه­چه و وزن ساقه­چه در پایان مرحله­ی جوانه­زنی داشتند. و تفاوت ­هایی آشکار ارقام از نظر همه صفات مورد مطالعه ملاحظه گردید. بالاترین میزان هر یک از صفات تا سرعت و درصد جوانه­زنی، درازا ریشه­چه، درازا ساقه­چه، وزن ریشه­چه و اندازه ساقه­چه، متعلق به تیمار شاهد و کمترین آن متعلق به تیمار شوری 16 دسی­زیمنس بر متر بود. با ازدیاد تنش شوری کلیۀ مؤلفه­های جوانه­زنی در تمام ارقام حنطه کاهش یافت ولی این روند کاهش در شمار اروم آهسته­تر و در رقم زادبوم روند سریعتری داشت. نتایج آزمایش گلخانه­ای نیز آرم داد که افزایش شوری خاک منجر به کاهش معنی­دار اندازه خشک بخش هوایی، عملکرد دانه، اندازه هزار دانه، طول سنبله، حاوی نسبی ماء برگ، مقدار کلروفیل، تعداد پنجه، سطح برگ،  شاخص برداشت، تراکم پتاسیم، تراکم سیلیسیوم و نسبت پتاسیم به سدیم شد. از سوی دیگر مقدار پرولین و میزان سدیم در بخش آسمانی حنطه تحت تنش شوری افزایش یافت. استعمال همزمان سیلیسیوم و پتاسیم اثر معنی­داری بر میزان پرولین، عملکرد دانه، وزن الف دانه، طول سنبله و میزان کلروفیل نداشت. مقایسه میانگین­ ها آرم داد، بهترین میزان مصرف سیلیسیوم و پتاسیم باب تعدیل اثرهای نامطلوب شوری در گندم 2 میلی­گرم بر گرم خاک پژمرده است.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.