فروش فایل

فروش فایل ,دانلود فایل,خرید فایل,دانلود رایگان فایل,دانلود رایگان

فروش فایل

فروش فایل ,دانلود فایل,خرید فایل,دانلود رایگان فایل,دانلود رایگان

پوست بدن


» :: پوست بدن

پوست پیکر

بیان مسئله
پوست پیکر به عنوان وسیعترین و یکی از اولین اعضاء بدن که باب معرض گاز خردل قرار می گیرد معمولاً بیشترین آسیب را نسبت به سمت سایر اعضاء متحمل می‌شود (۱). سولفورموستارد به عنوان یک آژانس آلکیلان بر سلولهای پرولیفراتیو بدن مانند سلولهای بافتن پوست ، لنفوئید و مغز استخوان تاثیر میگذارد (۲)و انگیزه ایجاد جزیه حاد و مزمن میشود. از جمله عوارض بحرانی سولفورموستارد میتوان به اریتم و حک اشاره کرد و از جزیه مزمن و گاهاً مقاوم به درمان این عامل میتوان خشکی بشره (xerosis) و خارش مزمن را نام برد(۳و۴)که بیشتر ناشی از ایز توکسیک مستقیم عامل میباشند. (۵)

در خصوص مکانیسم‌های ایجاد کننده خارش ، اگر چه مدیاتورهای دقیق ایجاد کننده آن کاملاً مشخص نیست و پاتوژتر آن روشن نمی باشد ولکن در خصوص مدیاتورهای وازواکتیو مثل هیستامین ائتلاف نظر بیشتری بود دارد که بعنوان عامل اصلی ایجاد کننده خارش و التهاب باشد (۶) و باب این خصوص تحقیقات نشان داده است که افزایش ریلیز هیستامین از لکوسیت های محیطی و افزایش روی هیستامین پلاسما و بشره در مرحله تشدید خارش و ضایعات اگزمائی بشره مشاهده گردیده است (۷) و به همین دلیل آنتی هیستامین ها نیز بعنوان داروی استاندارد باب پروتکل های درمانی توصیه می‌شود.

از طرف دیگر، کورتیکو استروئیدهای موضعی پاسخ خوبی را در تندرستی ضایعات حک دار ایجاد کرده اند و هنوز هم جزو خط اول درمان اسم می‌شوند ولکن در موارد خشکی شدید پوست و خارش متعاقب آن که گاهاً حرف التهاب شدید و خونریزی و آسیب های بافتی پوست همراه است، استعمال کورتیکو استروئید های موضعی سئوال برانگیز است.(۶) بعلاوه اینکه حرف تدقیق مزمن بودن این ابهام‌آمیز باب جانبازان شیمیایی و نیاز به درمان طولانی مدت با کورتیکوستروییدها، احتمال ابراز جزیه جانبی این دارو بخصوص در نواحی پوستهای نازکتر وجود دارد.(۸)

آنچه که امروزه بیشتر باب درمان این ضایعات حک دار استفاده می‌شود آنتی هیستامین ها و بیحس کننده های موضعی بدلیل کاهش حساسیت گیرنده های الم و در نتیجه کاهش خارش می‌باشد و همینطور کورتیکواستروئیدها و نرم کننده‌ها جهت کاهش برافروختگی و کمتر کردن خشکی بشره می‌باشد که مورد توجه هستند. (۹)
از آنجا که ضایعات خارش صلابه اغلب مقاوم به سمت درمان بوده و خشکی پوست و خارش های بلاوقفه زخم های موضعی را نیز ایجاد می‌کند در این حالت مصرف کورتیکواستروئید ها و بیحس کننده های موضعی با پایه چرب خیر تنها کمکی به تداوی نمی‌کند بلکه ممکن است جزیه پوستی را به همراه داشته باشد و ضایعات را بدتر کند.

به نظر می‌آید که ترکیب موضعی Unna`s boot که حاوی زینک اکسید ، کالامین ، گلیسیرین و ژلاتین می‌باشد (۱۰) احتمالاً‌ بتواند باب تداوی خارش ، خشکی پوست و بهبود زخم های ایجاد شده در اثر خارش مؤثر باشد و بتواند جایگزین مناسبی برای کورتیکواستروئیدهای موضعی باشد . امروزه گزارشاتی در خصوص اثرات ضد خارش ترکیب زینک اکسید ، کالامین و گلیسرین که ماده‌ها موثر این دارو هستند بود دارد (۱۱) و برخی دیگر به طور خاص بر اثربخشی چشمگیر کالامین در درمان علامتی حک تاکید دارند.(۱۲و۱۳و۱۴و۱۵)در ارتباط با اثر بخشی این دوا و بخصوص اثرات مفید این دارو باب بهبود جراحت ها و بخصوص زخم های فشاری که در اثر بهبود وضعیت میکروسیرکولاسیون پوستی و زیر پوستی آن می‌باشد نیز گزارشهایی وجود دارد(۱۶و۱۷). از طرفی این ترکیب بدلیل داشتن گلیسیرین و ژلاتین می تواند اثرات مفیدی باب خصوص برطرف کردن خشکی ناحیه حک دار داشته باشند.

مطابق آمار حاضر در حال حاضر بیش از۳۸۶۶۵۳ جان‌نثار تذکره تحمیلی در کشور ما وجود دارد که از این بین۴۸۴۲۰ نفر از ضایعات شیمیایی آزار می‌برند. این تعداد جانبازان شیمیایی باب حالی روزمره وارد دوره بحرانی بیماری و از دست ادا کردن قوای خود می‌شوند که تا کنون فقط به تنها ۳۵۹۷۸ نفر از آنان استعمال از اسم پرستاری تعلق گرفته‌است. (۱۸) با احتساب تعداد جانبازان جنگ و اضافه شدن تعداد دیگری از آزادگان به سمت خیل جانبازان و از آنجا که اکثر این بیماران در سنین میانسالی و فعالیت بسر می‌برند، احتیاج توجه به سمت مشکلات در این بیماران بیش از پیش مطرح می‌شود.

گاز خردل :
با وجود اینکه بشر از جاده اسم مشکلات بهداشتی و درمانی و کنترل بیماری‌های عفونی درسایه پیشرفت و تمدن کمک شایانی باب بقا مادی خویش نموده است اما همزمان به سمت علت داشتن خلق و خوی حیوانی از دیدگاه و جهت دیگری از این پیشرفت بهره‌برداری کرده و پیوسته باب فکر برنامه‌ای برای طراحی و انبساط

شیوه‌هایی بوده که از آنها بر علیه همنوعان خود استفاده کند. یکی از این شیوه‌ها کاربرد سلاح‌های شیمایی است. گازهای شیمیایی که در آغاز به عنوان پرستش به بشر در آزمایشگاه سنتز گردید، بعداً تبدیل به سمت سلاح‌های مخرب شدند که باعث نابودی نسل بشر می‌گردند. به کارگیری این گازها و مواد شیمیایی در جنگ‌ها به حدود ۲ هزار واحد زمان ( پیش از میلاد، قرون وسطی و پیمان باستان بر‌می‌گردد به طوری که در آن دوران مدفوع اجسادی که به وسیلة بیماری مسری

می‌مردند را باب چاه آب آشامیدنی طرف مقابل می‌ریختند و آنها را زهرآلود می‌کردند. (۱۸) پس از ثانیه استعمال از مواد شیمایی در جنگ جهانی اول صورت گرفت که ضایعات بسیاری را ایجاد کرد. باب طی هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران نیز بارها و بارها شواهد به کارگیری سلاح‌های شیمیایی از طرف رژیم بعثی عراق بودیم که اولین بار باب سال ۱۳۵۹ بود و بیشترین مناسبت استعمال آن در سال ۱۳۶۶ در منطقه سردشت بود که تلفات جانی و مالی بسیاری را در برداشت و هنوز هم پس از اغماض ۱۹ سال از اتمام تذکره مسائل و مشکلات مصدومین شیمیایی گریبانگیر جامعه ضمیر اول شخص جمع می‌باشد. (۱۹)از تمام ضایعاتی که باعث احاله

مصدومین شیمیایی به کلینیک می‌شود مشکلات پوستی می‌باشد که یکی از مهمترین آنها خارش‌ مزمن است که واقعا برای بیماران طاقت‌فرسا می‌باشد. خارش شایعترین عاطفه نامطلوبی است که ما در پوستمان آزمایش می‌کنیم، از درد شایع‌تر است، بیشترین تشویش را ایجاد می‌کند و درمان آن مشکل‌تر است. حس خارش می‌تواند در ایز طیف وسیعی از اختلالات پوستی و عفونت و یا در ایز تحریک خارجی از قبیل تغییر درجة حرارت، ضربه یا قرار ستاندن باب معرض

ماده‌ها زیان‌آور ایجاد شود. (۲۰) همچنین خارش می‌تواند تظاهری از یک بیماری سیستمیک باشد. اکثر واکنشهای آلرژیک جلدی و سیستمیک باعث خارش می‌شوند و اغلب یک مشکل شدید تشخیصی ایجاد می‌کنند.(۲۰) در سطح مولکولی، هیستامین بهترین خواهشگر شیمیایی شناخته شدة خارش است اگرچه مواد شیمیایی دیگری مثل (پاپائین، تریپسین و … ) نیز واسطه‌های شیمیایی شناخته شدة خارش هستند(۲۰) باب وسیعترین سطح، خارش می‌تواند به سمت عنوان یک پاسخ برابر به طیف وسیعی از تحریکات فیزیکی و شیمیایی غرض شود. پوست خشک، اسباب متابولیک و عللی از جمله بیماری‌های انسدادی صفراوی اورمی، بیماری تیروئید، پرکاری پاراتیروئید، دیابت، نقرس و بدخیمی‌ها،پارازیتوزیس، واکنش‌های دارویی و اسباب متفرقة دیگر می‌توانند علل بااهمیت بیماری‌های داخلی دوست با خارش باشند. (۲۰) هنوز تحقیقاتی در مورد تداوی خارش باب جانبازان شیمیایی ادامه دارد و ما در این مطالعه حرف ثانیه شدیم تا تأثیر داروی unna’s boot را در درمان خارش آشکار نمائیم.
تاریخچة خردل:


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.